Türkiye deki özle bankacılık Cumhuriyetin ilanından sonra sürekli bir şekilde hızla büyümekte ve halen büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Özel bankalar ilk başlarda devlet bünyesin de açılmaktaydı daha sonraları özelleşerek özel bankalar halini alıyor. Dünyada her gün biraz daha büyüyen ve gelişen ekonomi nedeniyle birçok özle banka kurulmakta ve müşterilerine hizmet veriyor. Türkiye de ise birçok farklı özel banka bulunuyor.

Türkiye de bulunan özel bankaların bazıları devlet destekli açılmış bazıları ise dış kaynaklardan gelen yabancı finansal destekle faaliyete geçmiştir. Günden güne büyüyen ekonomi sayesinde uluslararası bankacılık sektörü de her geçen gün biraz daha gelişme gösteriyor.

Türkiye’de Ki Bankacılık Sistemi

Türkiye de bulunan herhangi bir bankada hesabı bulunan her hangi bir kişi hesabın da ki parayı dünyanın neresin de olursanız olun internet bankacılığı sayesinde istediğiniz zaman çekme imkânını bulunuyor. Son yıllarda yavaş yavaş normal bankacılığın önüne geçmeye başlayan dijital bankacılık ise müşterisi olduğunuz bankaya gitmeden internet bankacılığı sayesinde birçok işleminizi yapılabiliyor.

Bu sayede dünyanın neresinde olur sanız olun istediğiniz zaman para yatırma ve para çekme işlemini yapma imkânınız bulunuyor. Ayrıca dijital bankacılık üzerinden yapmış olduğunuz işlemlerin ücreti normal bankacılık sisteminden daha uygun oluyor. Hatta bazı bankalar internet bankacılığı ile işlem yapan müşterilerine bazı işlemleri tamamen ücretsiz yapıyor. Bu sebepten dolayı internet bankacılığı her geçen gün biraz daha normal bankacılığın önüne geçiyor.

Türkiye’de Ki Özel Sermayeli Bankalar

Türkiye’de çok sayıda özel sermayeli banka bulunuyor. Türkiye de bulunan özel sermayeli bankalar ise şunlardır. Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası, Akbank, Adabank, Şekerbank, Yapı Kredi Bankası ve Anadolu bank bankaları Türkiye de bulunan özel sermayeli bankaları oluşturuyor.

Türkiye’de Ki Yabancı Sermayeli Bankalar

Türkiye’de özel sermayeli bankalar olduğu kadar yabancı sermayeli bankalar da bulunuyor. Türkiye’de bulunan yabancı sermayeli bankalar ise şunlardır: İNG Bank, Garanti Bankası, QNB Finans Bank, Denizbank, Citibank, Odea Bank, Rabobank, Türklandbank, Burgan Bank, Alternatifbank, Arap Türk Bankası, Bank Of Tokyo, HSBC Bank ve ICBC Türkiye bankası. Türkiye de bulunan yabancı sermayeli bankaları oluşturuyor.

 

 

 

Bir önceki yazımız olan Şubelerde Öncelikli Sıra Nasıl Alınır? başlıklı makalemizde banka sıra alma ve bankada sıra beklemek hakkında bilgiler verilmektedir.