Her insanın borç alma durumu olabilir. Yüklü miktarda alınacak borçlarda genelde senet doldurma işlemi yapılır. Bu durumda borç alacak kişi eğer önceden hiç senet doldurmamışsa aklına senet nasıl doldurulur sorusu gelir. Bu konuda herhangi bir sorun yaşamak istemiyorsanız, konu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmekte büyük yarar vardır. Senet doldurmayı öğrenerek sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için senette adım adım ilerlemelisiniz. Senet doldururken acele etmemeli, her ayrıntıyı dikkatle okumalısınız. Aksi takdirde hiç de arzu etmeyeceğiniz sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Senet doldurma sırasında yanınızda güvenilir ve bu işten anlayan bir tanıdığınızın bulunmasında yarar vardır. Bir senet doldurma işlemi yaklaşık olarak 17 adımdan oluşmaktadır.
Senet Doldurma Adımları Nelerdir?
Senetlerde ilk olarak dikkat edilecek bölüm ödeme günü kısmıdır. Bu bölüm kesinlikle boş bırakılmamalıdır. Bu bölüme yazdığınız tarihe kadar senedin ödenmesi gerekmektedir. Eğer ödeme günü bölümü doldurulmadıysa senet ibraz edildiğinde miktar verilmelidir. Türk Lirası kısmı senet miktarının ne kadar olduğunu gösteren bölgedir. Bu kısım mutlaka doldurulmak zorundadır. Buraya yazılacak tutarın başına bir yıldız ya da tire eklemenizi öneriyoruz. Bu tedbir ile senetteki miktarın sonradan değiştirilmesine mani olur. Kuruş bölümüne küsurat varsa yazılır, yoksa boş bırakılır. No bölümünde ise aynı şahsa birden fazla senet vermeniz durumunda doldurmanız gereken kısımdır. Vade kısmına ise ödeme gününü yazdığınız tarihi aynen yazacaksınız. Senet nasıl doldurulur sorusunu yanıtlamaya devam edeceğiz.
Senette Yer Alan Bölümler
Senette yer alan borç nedeni bölümüne borç alma nedenini yazacaksınız. Örneğin –kira diye belirtin. Kefil imza kısmında size kefil olan kişinin imzası bulunmalıdır. Senedi aldığınız kişi eğer kefil istemişse kefil bölümüne kefil kişi ile ilgili bilgiler yazılır. Tarih bölümünde senedin hazırlandığı tarih yazılır. Borçlu bilgileri kısmında senede borçlu olan kişinin adresi, T.C kimlik numarası ve adı soyadı yazılır. Mahkeme kısmına ise muhtemel bir anlamazlık durumunda borçlu ve alacaklının bağlı bulunacağı mahkeme yazılır. Senetteki önemli kısımlar bunlardır ve son derece dikkatli doldurulmalıdır. Senet nasıl doldurur sorusunu da böylece cevaplamış olduk.
Bir önceki yazımız olan Kredi ve Kredi Kartımı Nasıl Yapılandırabilirim? başlıklı makalemizde kart yapılandırma, kredi kartı yapılandırma ve kredi kartımı yapılandırmak istiyorum hakkında bilgiler verilmektedir.