Kiralık kasa, yüksek güvenlik önlemleri ile banka içerisinde tutulan ve kiraladığınız kasa içerisine tamamen size özel maddi veya kiralayan kişinin manevi olarak önemli gördüğü eşyaları saklamanıza yarayan, bankalar tarafından size sunulan bir imkandır. Bu kasalardaki birinci amaç güvenlik ve gizlilik olur. Bu neden ile kasa kiralamaya karar verdiyseniz güven içerisinde değerli eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Ayrıca bankalar, kiralık kasayı kiraladığınız ilk seferde sizden depozito alır.

Kiraladığınız Kiralık Kasaya İstediğiniz Zaman Ulaşmak Mümkün Müdür?

Kiraladığınız kiralık kasanız banka sınırları içerisinde güvenle korunmakta ve bu nedenden dolayı da kasanıza ulaşmak istediğiniz zaman bankanızın açılış ve kapanış saatleri arasında kiralık kasaya ulaşabilirsiniz. Ancak yine de yedi yirmi dört hizmet sunan bankalar bulmak da mümkün.

Bankalarda Kiralık Kasalar İçin Depozito Var

Bankalar ilk kez kiraladığınız kiralık kasa için yıllık kira bedelinizin yanında bir seferliğe mahsus olmak üzere depozito isteyebilir. Depozito istemesinin amacı ise kasanın başına gelebilecek herhangi bir hasar nedeni ile önlem almaktır. Kiralık kasa kapatma işlemi sırasında kasanız üzerinde hasar tespiti yapılır ve hasar var ise hasar bedeli verdiğiniz depozito üzerinden kesilmektedir.

Ayrıca aynı kiralık kasayı birden fazla kişinin kiralaması da bankalar tarafından uygun görülüp kabul edilmektedir. Bunun dışında ise kiralık kasalarda sigorta yapılamaz. Bunun nedeni ise; kiralık kasalar, büyük güvenlik önlemleri ve gizlilik içerisinde tutulur. Gizlilik ilkesinden dolayı da içinde ne olduğu bilinemez.

Vekalet İle Kiralık Kasa Kullanmak

Bankalar tarafından uygun görülen şekilde vekalet işleminizi gerçekleştirir iseniz vekil olduğunuz kişinin kiralık kasasını görebilmeniz ve işlem yapmanız mümkün olur.

Kiralık Kasa Fiyatları Ne Kadardır?

2017 yılına göre küçük boy kasalar ortalama 200-400 Türk lirası, orta boy kasalar 300-450 Türk lirası arası, büyük boy kasalar ise 350-600 Türk lirası arasında olmaktadır. Depozito ücretleri ise bazı bankalarda yıllık kasa ücreti tutarında olduğu gibi bazı bankalarda ise 150-400 Türk lirası arasında depozito tutarı bulunmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Havale Nedir Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde havale nasıl yapılır, havale ne demektir ve havale nedir hakkında bilgiler verilmektedir.