İçindekiler
Bireysel krediler kişilerin özel ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olan tüketici kredileri ve mal alımında bireylere finansman anlamında destek sağlayan konut ve taşıt kredileri olmak üzere ayrılırlar. Türkiye İş Bankası yılların vermiş olduğu deneyim ile birlikte bu kredilerin faiz oranlarını standart bir seviyede tutmaya çalışarak hizmet verir. İş Bankası şubelerinden krediler ile ilgili bilgi alınabileceği gibi bankanın resmi web sitesi üzerinden yapılacak olan hesaplama işlemleri ile de bilgi sahibi olunabilir.
İş Bankası İhtiyaç Kredisi Hesaplama Aracı
Bankanın resmi sitesi üzerinden yapılacak olan ihtiyaç kredisinin hesaplanmasında ilk itapta müşteriden çekmek istediği kredi tutarını girmesi ve kaç ayda bu krediyi ödemek istediği gibi bilgilerin girilmesi istenir. Bu bilgiler müşteri tarafından girildikten sonra ekranda geri ödenecek olan toplam tutar, kredi tutarı, kredi vadesi, taksit tutarı ve faiz oranı gibi bilgiler yer alır. Bunun yanı sıra kredi çekerken müşteriden alınacak olan tahsis ücretlerinin geniş bir listesi de müşterinin bilgisine sunulur.
İş Bankası Taşıt Kredisi Hesaplama Aracı
Taşıt kredilerine iki seçenek üzerinden kredi veren banka yeni ve ikinci el olmak üzere kredileri ayırır. İstenen kredi tutarı ve vade süresi girildikten sonra ihtiyaç kredisinde olduğu gibi geri ödenecek olan toplam tutar, kredi tutarı, kredi vadesi, taksit tutarı ve faiz oranı gibi bilgiler ekranda yer alır. İhtiyaç kredisinden farklı olarak müşteriden alınacak olan masraflara taşıtın kasko ücreti de eklenir.
İş Bankası Konut Kredisi Hesaplama Aracı
Diğer iki kredi seçeneğine göre konut kredilerinin hesaplama araçları İş Bankası dahilinde biraz daha detaylı bir şekilde yapılır. Hesaplama aracında müşteriden kredi vadesi, ödeme sıklığı ve ödeme erteleme gibi bilgilerin girilmesi istenir. Bu bilgiler girildikten sonra hesapla butonuna basıldığı zaman geri ödenecek olan toplam tutar, kredi tutarı, kredi vadesi, taksit tutarı ve faiz oranı gibi bilgiler müşterinin bilgisine sunulur. Bunun yanı sıra ücret kesintilerinde ekspertiz ücreti, DASK ücreti, taşınır ve taşınmaz rehin tesis ücreti, konut sigortası ve hayat sigortası gibi bilgiler de ekranda yer alır.
Bir önceki yazımız olan Zorunlu Bireysel Emeklilik Hesabı Nasıl İptal Edilir? başlıklı makalemizde bes iptal etme, bes nasıl iptal edilir ve bireysel emeklilik otomatik katılım iptali hakkında bilgiler verilmektedir.