Findeks, Türkiye’nin sayıları bankaları tarafından kurulan Kredi Kayıt Bürosunun hizmete soktuğu bir finans hizmetidir. Bu sistem adeta finans sektöründe bir ayna görevi üstlenerek, kişilerin kredi sicillerini ortaya koyar. Böylece finans sektöründe nasıl göründüğünüzü kolay yoldan öğrenebilirsiniz. Bu sistem, kredi notu sorgulaması yapmanın en hızlı ve pratik yoludur. Findeks üzerinden kredi notu sorgulaması yapabilmek için öncelikle bu sisteme kayıt olmanız istenir.

Findeks Nasıl Kayıt Olurum?

Findeks sisteminin kendine ait resmi bir internet sitesi vardır. Ayrıca Android ve iOS tabanlı cihazlar için geliştirilen mobil uygulaması da mevcuttur. Her iki yoldan da bu sisteme giriş yaparak kolayca üye olabilirsiniz. Üyelikleri bireysel ve kurumsal olarak iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Üst kısımda yer alan Ücretsiz Üye Ol alanına tıkladığınız zaman hesap bilgileriniz, kişisel bilgileriniz ve iletişim bilgileriniz sizlerden istenir. Bu noktaları doldurduğunuz zaman sisteme kaydınız alınmış olur.

Findeks Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

Findeks sistemi üzerinden bir hesap açtığınız zaman menü kısmından kredi notu sorgulaması ile ilgili olan alana girmeniz gerekiyor. Burada herhangi bir bilgi girmeye gerek kalmadan direkt olarak sizlere kredi notunuz aktarılır. Yapacağınız bu işlemlerde belirli bir ücret tarifesi uygulanır.

Findeks Kredi Notu Öğrenme Kaç Para?

Findeks sistemi üzerinden yapacağınız kredi notu sorgulama işlemlerinde KDV dahil 5,71 TL ücret alınır. Bu ücret direkt olarak banka hesabınız üzerinden tahsil edilir. Sisteme kayıt olurken müşterisi olduğunuz bankaya ait hesap bilgilerini sisteme vermiş olursunuz. Bahsettiğimiz bu ücretler de buradan tahsil edilir.

Findeks Güvenilir mi?

Findeks sistemi temel olarak bankalar tarafından oluşturulan bir finans hizmetidir. Bu açıdan koruma düzeyi olarak bankaların internet siteleri ile aynıdır. Findeks sistemine vereceğiniz bilgilerin bir başkası tarafından ele geçirilme gibi bir risk söz konusu değildir. Bu açıdan sisteme rahatlıkla kayıt olabilir ve tüm kredi sicilini öğrenebilirsiniz. Kredi notu öğrenme hizmeti dışında, borç sorgulama ve kara liste durumu sorgulama gibi çeşitli hizmetleri de Findeks sistemi üzerinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır? başlıklı makalemizde Devlet Destekli Evlilik Kredisi, devlet destekli evlilik kredisi 2018 ve evlilik kredi başvurusu 2018 hakkında bilgiler verilmektedir.