Kredi kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor kullanılan kredilerin yarısından fazlası İhtiyaç kredisi ve ortalama olarak 10 bin TL civarında ihtiyaç kredisi kullanılıyor. Bununla birlikte taşıt kredisi ve konut kredisi kullanımı da giderek artıyor. Normal şartlar altında Tüketici kredisi, Konut kredisi ya da taşıt kredisi kullanmak için her hangi bir bankaya başvurmanız gerekir ve gerekli şartları sağlayabiliyor sanız kredinizi kullanırsınız Ancak; Faiz konusunda tereddütlü olan müşteriler kredi kullanmaktan çekinirler bu durumda yapılması gereken ise katılım bankalarına başvurmaktır.

Faiz siz Krediye Nasıl Başvurulur?

Katılım bankaları da normal mevduat bankaları gibi müşterilerine ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi kullandırıyorlar, Katılım bankalarının mevduat bankalarından farkı belirli bir faiz oranı üzerinden kredi kullandırmak yerine kredinin türüne ve vadesine göre belirlenmiş oranlarda kar payı talep etmeleri ve bu kar payını oluşturdukları fonun katılımcıları ile paylaşmaları

Finansman Türleri ve Vadeleri

Katılım banklarında da sağlanan finansman türüne ve vadesine göre talep edilen kar payı farklılık gösteriyor. Örneğin ihtiyaç kredisi kullanılırken azami vade 48 ay ve talep edilen ortalama kar payı aylık olarak %1,45 civarında bu oran kredinin vadesine ve miktarına göre değişiklik gösterebiliyor.

Taşıt finansmanı sağlanırken sıfır ve ikinci el araçlar için farklı vade ve kar payı oranları uygulanmakla birlikte ortalama vade süresi 48 ay ile 60 ay arasında değişiyor. Konut Finansmanında vade süresi azami 120 ay ile sınırlı ve kar payı oranı %1,15 civarında

Ödemelerde Esneklik Mümkün

Finansman türüne vadeye ve miktara göre kredi ödemelerinde esneklikler sağlana biliyor. İhtiyaç finansmanı gibi daha kısa vadeli ve düşük miktarlı kredilerde çok bir ödeme farkı sağlanamasa da taşıt finansmanı ve konut finansmanı noktasında müşterilere çeşitli ödeme seçenekleri sunuluyor bu seçenekleri şu şekilde sıralayabiliriz:

* Artan taksitli konut finansmanı

* Ön ödemeli Araç Finansmanı

* Azalan taksitli konut finansmanı

* Ara ödemeli konut Finansmanı

* Değişken vadeli konut finansmanı

* Ön Ödemeli Konut finansmanı

Bütün bu seçeneklerden birini seçerek finansman ihtiyacınızı faizsiz olarak karşılayabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Enpara Kredi Başvurusu başlıklı makalemizde enpara kredi başvurusu yapma, enpara uygun kredi çekme ve enparadan kredi çekmelimiyim hakkında bilgiler verilmektedir.