Konut kredisi ev almak isteyenlere sunulan güzel bir fırsattır. Herkes güzel bir almanın hayaliyle yaşar. Bu hayallerinize ulaşmada bankalar bireylere yardım eder. Çünkü ev parasını nakit olarak ödemek çoğu kişiler için zordur. Bu kişilere bankalar kolaylık sağlar ve kredi çekmesine müsaade eder. Tabi ki kredi çekmek için de bazı şartlar aranır. Konut kredisi genellikle evin tamamı için verilmez. Alınacak evin fiyatının bir bölümü için kredi verilir. Her bankanın kredi seçenekleri farklıdır.

Konut Kredisi Vade Süreleri Nedir?

Konut kredisi vadeleri bankalara göre değişir. Her banka kendine uygun bir ödeme planı çıkarır. Bu planı çıkarırken müşterisine kolaylık sağlar. Her ay ödeyebileceği tutara uygun ödeme planları hazırlanır. Vade süresi uzadıkça taksit miktarı azalır ve ödeme kolaylaşır. Ancak tek bir dezavantajı faizin artması olur. Tüm bankalarda vade arttıkça ödenen miktar da artar. Bankalar 120 ay vadeye kadar kredi verebiliyor. Müşteriler kaç yıl ödemek istediklerini belirttiklerinde ona göre de vade verilebiliyor.

Konut Kredisi Faiz Oranları

Bankaların faiz oranları değişiklik gösterir. Devlet bankalarında bu oran düşerken özel bankalar da artabilir. Konut kredisi faiz oranları da %0.90’dan başlıyor. Bankaya göre %1.5’e kadar çıkabiliyor. Konut kredisinde 100 bin lira için 120 ay vadeyle %0.90’dan başlayan fırsatlar bulunuyor. 120 ay istemeyenler için 72 ay seçeneği de mevcut. Güncel kredi faiz oranlarını internetten kolayca öğrenebilirsiniz.

Konut Kredisi İçin En Uygun Banka Hangisidir?

Konut kredisinde en uygun banka Ziraat Bankası görünüyor. Banka birbirinden farklı taksit imkanları ve ödeme planları sunuyor. Her bütçeden kişilerin ev sahibi olmasını sağlıyor. 120 aya kadar vade imkanı sunarak ayda 1300 TL gibi bir rakamla kişilerin ev almasını sağlıyor. Ziraat Bankası ‘da faiz oranları da diğer bankalara oranlar düşük oluyor. Bu yüzden uygun bankalar arasında bulunuyor.

Konut Kredisinde Gerekli Evraklar

Konut kredisi başvurusunda nüfus cüzdan örneği, evin iskan belgesi ve maaş gelir göstergesi isteniyor. Bu evraklarla birlikte bizzat bankaya gidip kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan İş Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi başlıklı makalemizde iş bankası bireysel emeklili iptali, iş bankası bireysel emeklilik ve iş bankası bireysel emeklilik başvuru hakkında bilgiler verilmektedir.