İçindekiler
Çoğunuzun haftalık, aylık bazılarında günlük olarak bankaya mutlaka yolu düşer. Sizleri karşılayan birçok personelin düzen içerisindeki işleyişi seyredersiniz. Peki, banko görevlisi denildiğinde aklınıza gelen ilk kişi kimdir? Yaptığı görevler hakkında bilgi sahibi misiniz? Bu sorulara bir yanıt arayalım.
Banko Görevlisi Kim Ve Ne İş Yapar?
Bankaya girişte güvenlik personeli dışında en çok sizi karşılayan personellerden biridir. Sıra alıp numaranızın yanması ile banko görevlisi ile karşılaşmış durumda olursunuz. Bir diğer adı da gişe görevlisidir. Bütün hesap açıp ya da kapama, EFT, para çekme, havale, çek, para yatırma, senet gibi işlemlerinizi gerçekleştiren kişidir. Banko görevlileri belirli mülakatlar sonucunda işe alınırlar. Sabah 08:30 ila aksam 17:30 Aralığında mesai saatleri vardır.
Banko Görevlisinin Görevde Yükselme Şansı Var Mıdır?
Her meslekte olduğu gibi çalışma yılının banka tarafından belirlenmiş limitini herhangi bir ceza almadan, görevini hakkıyla yerine getirmiş kişilerin belirli bir süre sonrasında sınav ile birlikte görevde yükselme şansları olur. Başarı ile sınavı tamamlayan kişi açılmış olan pozisyon ile alakalı, yan masa görevlisi, müfettiş yardımcıları ya da başka birimlerde görev alabilirler.
Banko Görevlilerinin Maaş Miktarı Nedir?
Devlet garantisi altında görünen birçok bankaya giriş daha zordur. Maaş olarak da farklıdır. Özel bankalarda maaşları ortalama olarak asgari ücretin bir miktar üzerindedir. 2000 TL ila 2300 arasında değişkenlik gösterir. Devlet bankalarında ise 2500 TL ye kadar çıkar. Prim üzerinden de ek gelir sağladıkları düşünülürse azımsanmayacak derecede maaş sahibi olurlar.
Banko Görevlisi Olma Şartları Nelerdir?
Türkiye cumhuriyeti vatandaşı iseniz, genellikle her bankaya göre belirlenen yaş sınırı olan 1988 sonrası doğumluysanız, ön lisans mezunu iseniz, herhangi bir ceza almamış ya da ceza evine girmemişseniz, zihinsel herhangi bir sorununuz yoksa erkekler için askerlik süresi 2 yıl erteleme, muaf ya da bitirmişseniz banko görevlisi olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru yapmak istediğiniz bankanın sitesini takip ederek duyurulardan ya da insan kaynaklarından alım sürelerine ilişkin bilgi edinebilir başvurunuzu yapabilirsiniz. Bankaya göre süreler değişse de yaklaşık aralıklarla personel alımı sağlanır.
Bir önceki yazımız olan Başkasına Kredi Çektim Ödemiyor Ne Yapmalıyım başlıklı makalemizde kefalet süreci nasıl işler ve kefilim kredi ödemiyor hakkında bilgiler verilmektedir.