Her geçen gün bankalar hayatımızda daha fazla yer ediyor. Kimisi bankalardan nefret ederken kimisi ise bankalar olmadan birçok işlerin aksayacağı ve daha güvensiz bir ortamda nakit akışının olacağını düşünüyor. Kim haklı kim haksız bilinmez ama bankaların daha yıllarca hayatımızda olacağı kesin. Hal böyleyken bankalarla iş yapmamak elde değil. Bu işlerimizde kimi zaman dilekçe yazmak zorunda kalabiliyoruz. Bu yazımızda bankalara nasıl dilekçe yazılır bundan bahsedeceğiz.

Banka Dilekçeleri

Bankalara dilekçe yazmadan önce ne tür bir konuda dilekçe yapacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Sonra o konudaki talebinizi veya sorununuzu hangi departman çözebilecekse, hangi şubenin veya müdürlüğün alanına giriyorsa dilekçe muhatabı olarak en üste o kurum ve departmanının ismi yazılacak. Şubeyi ilgilendiren veya sadece şubenin çözebileceği bir iş için genel müdürlüğe dilekçe yazmak ya talebinizin olumsuz sonuçlanmasına neden olur ya da sürecin uzamasına yol açar.

Bunları engellemek için dilekçe yazarken her adıma, kullandığımız her sözcüğe dikkat etmeliyiz. Konuyu tespit edin demiştik, şunu da belirtelim: Bankalara yazacağınız dilekçelerde herhangi bir konu sınırlaması da bulunmuyor. İsterseniz hesap kapatmak için dilekçe yazın isterseniz şubenizi değiştirmek için ya da sadece adres değişikliği için bir dilekçe yazın. Aslında dilekçe yazmak o kadar da korkulacak ve zor bir iş değil, aksine çok kolay yoldan birçok işimizi halletmemizi sağlayan oldukça etkili bir yöntem.

Banka Dilekçeleri Nasıl Yazılır

Bankalara dilekçe yazarken el yazısını ya da bilgisayar yazısını tercih edebilirsiniz. El yazısıyla yazacaksınız temiz bir A4 kağıda yazınızın açıkça okunabilir bir biçimde yazılmış olmasına dikkat edin. El yazısıyla yazmak istemez bilgisayarı tercih ederseniz de birazcık Word bilgisine ihtiyacınız olacak. İkisi arasında geçerlilik açısından pek farkları yoktur fakat el yazısı daha fazla güvenli olduğu için bazı kurumlar dilekçeleri sadece el yazısı ile kabul ediyorlar. Nasıl yapacağınıza karar verdikten sonra kağıdın en üst kısmına dilekçe muhatabınızı yazın; genel müdürlük, şube veya x departmanı.

Daha sonra bir alt satıra geçin. T.C. kimlik numaranızı belirterek kimliğinizi belirtin ve dileğinizi yazın. Bir alt satırda kağıdın sağ tarafına isim soyisim, imza ve tarih atın. Bir alt satırda sol tarafta alt alta gelecek şekilde yine isim soyisim, T.C. No, cep numarası ve adres yazın. Dilekçeniz hazır. Dilerseniz ilgili adrese gidip elden dilekçenizi verebilir ya da kargo aracılığıyla gönderebilirsiniz.

şanlıurfa escort bayan

Bir önceki yazımız olan Banka Departmanları Nelerdir? başlıklı makalemizde Banka Departmanları hakkında bilgiler verilmektedir.